"Soome laskesuusakoondis on väga huvitatud," teatas 35-aastane Kinnunen Iltalehti vahendusel, kusjuures soome keeles.

"Pean veel tegema keeleeksami, et saaksin taotleda Soome kodakondsust. Loodan keeleeksami teha kahe kuu jooksul, aga see võib mul võtta ka kümme kuud."

Kinnuneni eesmärk on eeloleval hooajal maailmakarikasarjas mahtuda vähemalt 30, paremal juhul 15 parema sekka. Kuna tal viimastest aastatest häid tulemusi ette näidata pole, peab ta hooaega alustama IBU karikasarjast.

"Ma pole Valgevene koondises olnud neli aastat, sest kolisin neli aastat tagasi Joensuusse," jätkas Kinnunen, kes abiellus soomlase Ari Kinnuneniga, kellega tal on 3-aastane tütar Sofia. "Soome keel on pisut keeruline, kuid huvitab mind. Ma tahan rääkida oma abikaasa emakeeles. Kuid ka tema peab tulevikus valgevene keelt õppima."

Laupäeval võistles Kinnunen Vuokattis Soome karikavõistlustel vabatehnikasprindis, saades seal 12. koha.

Valgevenes toimuvatest rahutustest rääkides ütles Kinnunen: "Rahutused tekitavad minus halva tunde. Mul oli seal imeline ja hea elu, aga ma mõistan inimesi, kes tahavad muutusi."

Rahutused vallandusid pärast seda, kui riigi valitseja Aleksander Lukašenka end pärast augustikuiseid valimisi enam kui 80-protsendilise toetusega võitjaks kuulutas.

"Ma ei saanud valida. Oleksin pidanud minema Valgevenesse või Helsingi saatkonda, aga ma kartsin minna. Koroonal oli samuti oma mõju," ütles Kinnunen.

Murdmaasuusatajane 2009. aasta Libereci maailmameistrivõistlustel ja 2010. aasta Vancouveri olümpial osalenud Kinnunen võistles laskesuusa MK-sarjas esimest korda 2010. aasta novembris, pääsedes mitmel korral Valgevene koondisse nii MM-idel kui ka 2014. aasta Sotši olümpial. 2018. aasta aprillis võitis ta Soome meistrivõistlustel ühisstardiga sõidu.