Naiste sprindidistantsi ajaks oli Tehvandil tõusnud tuul ja oodata oli põnevat võistlust just laskmise osas. Kulla võttis Ukraina laskesuusataja Olena Pidhrushna (22:18.5; 0+1), pronksmedali sai tema kaasmaalanna Iryna Varvynets, kes eksis lasketiirus samuti vaid ühe korra. Hõbemedali saavutas Anna Frolina Koreast, kes kaotas võitjale 10,6 sekundit.

Eestlaste parimana oli Johanna Talihärm 10. positsioonil (+1:28.9; 1+1).

Maailmameister Olena Pidhrushna, kes läbis ühe trahviringi, sõnas, et tugeva tuule tõttu tuli sobivat momenti kaua oodata. „Pidin päris kaua ootama ja katsetama, enne kui sai sooritada korraliku lasu, aga see ootus tasus ennast täiesti ära,“ rääkis Pidhrushna. Ukrainlanna on kogenud sportlane ja võistlemas käinud alates 15. eluaastast, kuid uusi momente on tema jaoks igal võistlusel. „Iga start on midagi uut ning iga start õpetab midagi sellist, mida varem pole kogenud, nii ka nüüd,“ lisas Pidhrushna.

Tänane hõbemedali omanik korealanna Anna Frolina (+10.6; 1+1) sõnas samuti, et tiiruolud olid keerulised. „Arvestades kahte möödalasku tiirus ja kõva tuult, on teine koht hea tulemus,“ arvas Frolina. „Sain igati hakkama ja olen oma tulemusega rahul.“

Pronksmedal läks aga taas Ukrainale, kui Iryna Varvynets ületas finišijoone ajaga 22:38.9 (+20.4; 1+0). Sportlase sõnul kujunes eriti raskeks just viimane ring. „Treener oli viimasel ringil raja ääres ning ergutas, tänu sellele sain ka medali!“ ütles Varvynets.

Stardinimekirja ehk nimekaim sportlane, soomlanna Kaisa Mäkäräinen tegi mõlemas tiirus koguni kaks möödalasku, kuid sai lõpuks 24,3-sekundilise kaotuse juures neljanda koha.

Eestlaste parim Johanna Talihärm möönis, et tänane sõit polnud nii hea, kui eile. “Aga kokkuvõttes midagi hullu ka ei olnud. Esimesse lasketiiru jõudes olin omadega tegelikult päris läbi,” kirjeldas Talihärm distantsi esimest poolt. Talihärm lisas ka, et tuuleolud olid täna lasketiirus väga keerukad: „Pealelaskmine oli päris keeruline, tuule suund oli ühelt ja teiselt poolt ja muutus hetkega,“ kirjeldas Talihärm tiiruolusid.

Ülejäänud eestlannadest sai 46 naise konkurentsis Kadri Lehtla 32. ning Grete Gaim 38. koha. Kristel Viigipuu katkestas.

Tänane viimane võistlus on meesjuunioride 10 km sprindidistants. Homme on kavas jälitussõidud.