Sõidu võitis puhtalt lasknud ukrainlanna Anastasia Merkušina. Samuti trahviringidest pääsenud austerlanna Dunja Zdouc kaotas talle 5,4 ja kahe möödalasuga kolmanda koha pälvinud venelanna Uljana Kaiševa 12,9 sekundit.

Medalisoosikuna startinud tiitlikaitsja Tuuli Tomingas põles läbi. Mõlemas tiirus sigines kolm eksimust ja kokkuvõttes 37. koht, kaotust 4.04,2. "Liigse tahtmise taha jäi kinni. Võib-olla oleksin pidanud suvaliselt peale minema. Ei olnudki mingit erilist ärevust, aga lihtsalt tahtsin liiga palju," rääkis ta.

Üllatuslikult kerkis meie koondise parimaks veel noorteklassi kuuluv Regina Oja, kes tabas kõik kümme märki ja sai 13. koha (kaotust võitjale 2.00,1). "Minu jaoks on see absoluutselt kordaminek. Ilus üllatus!" rõõmustas Oja, kes jäi laskmisega väga rahule, kuid sõiduga mitte.

Teistest eestlannadest oli Meril Beilmann 29. (3; +3.08,6), Kelly Vainlo 42. (5; +4.23,8) ja Kristiina Uusna 51. (5; +7.20,4). Seega muutus üsna aktuaalseks küsimus: kes esindavad Eestit esmaspäeval juunioride segateatesõidus? Mäletatavasti sai Eesti mullu EMilt sel distantsil pronksi, toona sõitsid Tomingas - Beilmann ning noormeestest Johan Talihärm ja Rene Zahkna. "See on treenerite otsustada. Eks andsin neile mõtteainet," kostis heas mõttes segadust külvanud Oja, kes ise läheks meeleldi starti. "Absoluutselt! Saaksin jälle ühe uue kogemuse, polegi varem segateates osalenud."