“Täna oli teine kord minu elus, kui suutsin sprindivõistlusel nulliga lasta. Seda ei juhtu väga tihti ja olen selle üle väga rõõmus,” vahendas Ermits värskeid emotsioone.

“Kusjuures rajal olles ei olnud mul täna tunnet, et sõidukiirus väga hea oleks, olin ikka üllatunud, kui pärast teist tiiru raja kõrval olevalt soomlaselt kuulsin, et olen 17. kohal. Siis teadsin, et nüüd tuleb kõik mängu panna!”

“Täna oli koht kindlasti parem kui sõit ise,” räägib Ermits, kes teisel ringil pistis rinda ka katkise suusa probleemiga. “Teisel ringil juhtus õnnetus suusaga. Sõitsin raja vasakus ääres ja suusaninaga vastu raja ääres olnud jäätükki, mille tulemusel sai viga suusanina. Vaatasin, et suusk veel kannab ja sõitsin umbes kilomeetri edasi, kuid laskumisel sain aru, et ega enam ei kanna küll. Laskumiselt tulles aga tuli appi üks Norra hooldemees, kelle käest sain teise Madshus suusa ja võib öelda, et tema päästis täna päeva,” on Ermits norrakale tänulik.

Homsesse jälitussõitu Presque Isle’is (USA) läheb Ermits sooviga teha sama hea sooritus: “Lasta hästi ja teha kiire sõit - see on minu eesmärk ja homme on näha, mis koha see toob.”