Meie neiud võistlesid täna koosseisus Kadri Lehtla, Kristel Viigipuu, Regina Oja ja Grete Gaim. Esimest vahetust sõitnud Lehtla kasutas vaid ühe varupadrunit, andes teate üle 15. kohal, kaotust esimesele oli kogunenud selleks ajaks minut ja 10 sekundit.

Viigipuu läbis tiirud puhaste paberitega, kaotades vahetuse lõpks esimesele 3.07,2-ga. 18. rajale läinud Oja eksis mõlemas tiirus korra ning Gaimile andis ta vahetuse üle olukorras, kus kaotust võitjale oli tiksunud +4,07,2. Viimast vahetust sõitnud Gaim eksis kohe esimeses tiirus esimesel kahel lasul, kuid seejärel sai ta märgid kahe varupadruni abiga maha.

Püstitiirus kogunes juurde veel üks trahv, kuid seejärel eestlannadel enam võistlust jätkata ei lastud (nimelt kehtib teatevõistlustel aja kokku hoidmiseks reegel, et nendel võistkondadel, kel on kaotust võitjale kogunenud rohkem kui ringi jagu, võistlust lõpuni sõita ei lasta - toim.). Lõpuprotokolli sai Eesti kirja 21. tulemuse, meist tahapoole jäi veel Bulgaaria koondis, 20. koha teenis aga Leedu. Kokku võeti enne finišit rajalt maha 5 naiskonda.

Saksamaa tagasitulek

Esiotsas peeti aga väga põnev võistlus ja tihedas heitluses said esikoha ukrainlannad. Lõpusirgel edestas Olena Pidrušina sakslannat Laura Dahlmeierit 1,2 sekundiga. Saksamaa võib aga teisegi koha üle rõõmu tunda, kuna poole distantsi peal kaotasid nad Miriam Gössneri kahe trahviringi tõttu liidritele ligi kahe minutiga.

Ka kolmanda koha peale käis tihe võitlus, seal oli kiirem Itaalia esindaja Dorothea Wierer (kaotust võitjale +43,8), kes oli venelannast Olga Podchufarovast üle vaid 0,9 sekundiga.