Tšehhide ja brittide põhjus on ühine - kurikuulsast McLareni raportist tulenes, et Venemaa riiklik dopinguprogramm ulatus 2014. aasta Sotši olümpial jõulisel ka laskesuusatamiseni, sealhulgas mitmete venelastest medalivõitjateni.

Tšehhi laskesuusaliit saatis alaga seotud inimestele kirja, kus teatas, et ei kavatse enne oma sportlasi Venemaal toimuvatele üritustele saata, kui rahvusvaheline antidopinguagentuur WADA on Venemaa laskesuusatamise dopingust puhtaks kuulutanud. Sama sisuga teate leiab ka Suurbritannia alaliidu kodulehelt.

Kui britid laskesuusatamises eriti kibedad käed ei ole, siis Tšehhit esindab teiste seas ka naiste hetke üks parimaid sõitjaid, Gabriela Koukalova, kes kinnitas samuti oma valmisolekut Tjumeni võistluse vahelejätmiseks.

Tjumenis peaks praeguse kava järgi MK-etapp toimuma märtsi alguses, samuti on samas kohas plaanis veebruari lõpust märtsi alguseni pidada juunioride MM.

Lisaks mainitud riikidele on väidetavalt boikotti plaanimas ka Norra, kes nõuab rahvusvaheliselt laskesuusaliidult kõikide Venemaal toimuvate võistluste ärajätmist või liigutamist.

Tjumenisse on kavandatud ka 2021. aasta maailmameistrivõistlused.