„Sportlastega kaasas olev Hillar Zahkna mind üles ei andnud, sest koondise peatreener Maris Cakars olla talle öelnud, et ma ei taha võistelda,“ ütles Lehtla ERR-i spordiportaalile.

Eesti Laskesuusatamise Föderatsiooni peasekretär Kristjan Oja ei osanud olukorda täpselt selgitada, sest oli teel Hochiflzenisse, kus toimub MK-etapp. "Seekord esindavad IBU karikasarja etapil Eestit väiksemate kogemuste sportlased, kes valmistuvad järelkasvu tiitlivõistlusteks,“ sõnas Oja. "Seega kuluvad taolised IBU karika sõidud neile marjaks ära."

Zahkna sõnul langetasid Obertilliachis viibivad treenerid ja A-koondisega MK-etapil Hochfilzenis viibiv Cakars otsuse Lehtla teatesõidust kõrvale jätta ühiselt. "See oli ühine otsus. Olete kuulnud teisi versioone? Arvamuste paljusus on alati teretulnud," lausus Zahkna Õhtuleht Online'ile ning toonitas, et kõrvale jäi teatesõidust ka Obertilliachis viibiv Priit Viks.

Lehtla on sel hooajal treeninud Eesti koondisest eraldi oma isikliku treeneri Meelis Aasmäe plaanide järgi.

"Isiklikult arvan, et Cakars ei ole minule sobilik treener. Olen otsustanud oma plaanide järgi harjutada,” ütles Lehtla 29. novembril ETV spordiuudistele. "Tal on minu jaoks liiga raske iseloom. Kipun teda seetõttu vähem usaldama."