Eelmisel nädalal korraldati läbiotsimised nii Salzburgis asuvas IBU peakontoris kui IBU presidendi Anders Bessebergi kodus. Laskesuusajuhil lasub kahtlus 65 dopingujuhtumi kinnimätsimises.

Täna teatas Norra riigiringhääling NRK, et Austria politsei on algatanud uurimise 12 inimese suhtes, kellest kümmet kahtlustatakse dopingupettustes ja kahte korruptsioonis. Lisaks Bessenbergile ja IBU peasekretärile Nicole Reschile ei ole ühegi teise kahtlusaluse nime avalikustatud, kuid NRK andmetel võib süüdistatute hulgas olla ka sportlasi.

Korruptsioonisüüdistused on pärit juba aastast 2011. "Kahte korruptsioonikahtlustuse saanud isikut süüdistatakse altkäemaksu võtmises. Nad võtsid vastu raha ja jätsid vastutasuks oma töö tegemata," teatas Norra majanduskuritegudega tegeleva üksuse pressiesindaja Ingrid Maschl-Clausen NRK-le saadetud e-kirjas.

Maschl-Clausen lisas, et Austria politsei on kogunud tänaseks nii palju asitõendeid, et nende analüüsimiseks kulub ilmselt mitmeid kuid.

Skandaali sattunud 72-aastane norralane Besseberg, kes on olnud IBU president alates 1992, on kõik süüdistused tagasi lükanud.