IBU delegatsiooni kuulusid IBU Spordi asepresident Gottlieb Taschler, IBU MK spordidirektor Franz Berger ja IBU Tehnilise komisjoni juht Max Cobb. Kolme päeva jooksul tutvuti Tehvandi staadioniga ja Otepää infrastruktuuri võimalustega suurürituse läbiviimisel piirkonnas. Delegatsiooni saatsid Eesti Laskesuusatamise Föderatsiooni ja Tehvandi Spordikeskuse esindajad.

Kokkuvõtted inspekteerimise tulemustest ja tagasiside kohta ülevaate annab IBU harilikult kaks korda aastas – mais ja novembris. Kui kõik tingimused on vastavad, siis väljastab IBU Tehvandi Spordikeskusele A-litsensi, mis annab Otepääle võimaluse taotleda maailmakarika etappi ja MM-i alates 2014/2015 talvehooajast.

IBU Spordi asepresident Gottlieb Taschleri sõnul on tingimused laskesuusatamise suurvõistluste läbiviimiseks üsnagi head. “Positiivne on see, et siin on tasemel meeskond, kes võistlusi läbi viib. Samuti on kohapeal olemas väga head rahvusvaheliste tiitlivõistluste korraldamise kogemused,” rääkis Taschler.

Suuremate laskesuusavõistluste, nagu näiteks maailmameistrivõistluste ja maailmakarika etappide läbiviimiseks tuleb aga ehitada olmehoone koos võistluste korraldamiseks mõeldud tehniliste ruumidega olemasolevale lasketiiru tribüünile kohtunike soojakute asemele. Parandamist vajavad veel ka IBU näpunäidete alusel võistlusrajad ja staadioni ülesehitus. IBU Tehnilise komisjoni juht Max Cobb ütles, et kui viia staadioniehitised vastavusse IBU nõudmistega, siis on Otepääl väga head šansid saada laskesuusatamise MM-i või MK korraldusõigus.

Eesti Laskesuusatamise Föderatsioon on Tehvandi Spordikeskuses korraldanud 2007. aastal suvebiathloni MM-i ja 2010. aastal Euroopa meistrivõistlused laskesuusatamises.