Esialgse plaani kohaselt soovitakse võistlused järgmisel aastal siiski ära pidada, kuid eelkõige maksab ilmataadi sõna. Koondislased sõidavad peale jõule – aga Roland Lessing ja Kauri kõiv juba 25. detsembril – treeninglaagrisse Obertilliachi. „Vastasel juhul annaksime konkurentidele eelise,“ tõdes koondise juhendaja Kalmer Tramm, et mustal maal kvaliteetselt harjutada ei saa.

Võrreldes kolme esimese MK-etapiga on tehtud koosseisu osas mitmeid vangerdusi. Meestest lähevad jaanuari alguses Oberhofi etapil starti Lessing, Kõiv, Kalev Ermits ja Rene Zahkna, kes vahetab välja Martin Remmelga.

Naistest jäi MK-koondisse Kadri Lehtla, võimaluse end tipptasemel näidata saavad Kristel Viigipuu ja Grete Gaim. Teised sportlased osalevad IBU karikasarjas. MK-sarjas debüteerinud Meril Beilmann keskendub nüüd jaanuari lõpus toimuvale juunioride MM-ile. Naiste teatesõidus on Eestil seal igati korralik võistkond välja panna, sest lisaks Beilmannile kuuluvad juunioride klassi veel ka Tuuli Tomingas ja Regina Oja.