Kokku on Eestil maailma karikasarjas 7 kohta - starti lastakse neli meest ja kolm naist. IBU Cup võimaldab võistlema saata 4 meest ja 4 naist.

Käesoleva hooaja esimene MK-etapp toimub 30. novembril kuni 6. detsembril Östersundis Rootsis. Naistest lähevad Eestit esindama Kadri Lehtla, Meril Beilmann ja hetkel USA-s õppiv Johanna Talihärm. Meestest saavad hooaja avastardi MK-l teha Roland Lessing, Kauri Kõiv, Kalev Ermits ja Martin Remmelg.

28.-29. novembril Idres toimuval IBU Cupil teevad hooaja avastardi Grete Gaim, Kristel Viigipuu ja Regina Oja. Meestest sõidavad Idresse Jaan Koolmeister, Eno Vahtra, Jan Treier ja Johan Talihärm.

„Laagris õlga vigastanud Rene Zahkna osalemine esimestel IBU ja MK-etappidel sõltub tema tervislikust seisundist,“ rääkis koondise funktsionaalse ettevalmistuse treener Kalmer Tramm. „On võimalus, et Rene teeb Östersundi sprindietapid siiski kaasa, kuid esmalt peame keskenduma tema tervisele ja teeme otsuse lähtuvalt sellest.“

Kui eelmise hooaja tulemuste põhjal tagasid käesoleva hooaja kahele esimesele MK-etapile kindla koha Lehtla ja Lessing, siis ülejäänud sportlased pidid koha nimel koondisekaaslastega võitlusesse asuma. Kokku peeti kaks kontrollvõistlust ja nende võistluste summeeritud tulemuste alusel moodustuski esimesel maailmakarika etapil osalev koondis. Lõpliku sõna IBU karikaetapi ja MK etapi koosseisu kohta ütlesid koondise treenerid, kellel oli õigus otsustada ka ühe mehe ja ühe naise osalemine olenemata kontrollvõistluse tulemustest.

Koondiste koosseisud vaadatakse üle pärast igat MK-etappi.