Pichler sai südamerabanduse 27. septembril, kui sõitis Ruhpoldingi lähedal jalgrattaga. Ühel järsul tõusul sakslase süda seiskus ootamatult. Pärast elustamist viidi ta Traunsteini haiglasse.

Arstid otsustasid haiglas Pichleri igaks juhuks kunstlikku koomasse viia. Esimeste tervisekontrollidega tal kraniotserebraalset vigastust ehk ajukahjustust ei avastatud, kirjutab Gazeta.ru.

Venemaa tuntud telekommentaatori Dmitri Gubernjevi sõnul hindavad arstid Pichleri ​​seisundit stabiilseks, kuid endiselt raskeks.

Pichleri ​​vend, Ruhpoldingi linnapea Claus Pichler ütles väljaandele Bild: "Oleme ettevaatlikult optimistlikud. Esmaabi oli kohapeal esmaklassiline."

Sakslase kuulus õpilane, kuuekordne maailmameister Magdalena Forsberg kirjutas sotsiaalmeedias: "Minu mõtted on Wolfgangi ja tema perekonnaga. Ta on tõeline võitleja ja ma loodan, et ta elab selle üle."

Pichler töötas Venemaa laskesuusatamise naiskonna peatreenerina aastatel 2011–2014. Seejärel aitas ta tippu tõusta nii Rootsi mees- kui naiskonnal. Rootsi koondise juurest lahkus ta eelmisel aastal, kui asus tööle Rootsi olümpiakomitee noorte talentide treenerina.