"Huvi võistluste vastu on suurem kui esialgu arvasime. Tänase (esmaspäeval - toim.) seisuga on registreerinud juba 30 riiki. Kõik tugevamad, kes stratida saavad, Eestisse ka tulevad."
Nigol ei varjanud, et tegelikult on see EM ikka tulevikule teed rajav võistlus. "Meie kaugeim eesmärk on saada Otepääle MM-võistlused. Selleks tuleb kõik etapid läbi teha. Kõigepealt suvised tiitlivõistlused, mis on meil tehtud. Nüüd siis tuleb EM. Seejärel esitame oma taotluse saada Otepääle MK-võistluste etapp ning sealt edasi saame taotleda MM-i. Sel sügisel Peterburis toimuvale IBU kongressile esitame vastavad sooviavaldused ning MM-võistluste korraldamine võiks toimuda hooajal 2015/16."

Nigoli sõnul on Otepääl praegugi kõik vajalik suurvõistluste toimumiseks olemas. MM-i puhul võib lahendamist vajada majutuskohtade nappus, sest olemasolevast 3000-st võib siis väheseks jääda.

Rääkides Eesti laskesuusatajate esimestest olümpiastartidest, tõdes president kerget pettumust. "Eveli Sauel annab ikkagi tunda õnnetu jalamurd, noorte juunioride tase aga selline ongi, nagu nad näitasid. Kahju, et Roland Lessingul jäi vähe puudu jälitussõidule pääsemisest, seda oleks tal väga vaja olnud. Indrek Tobreluts jälistussõidus ennast tavaliselt kindlalt ei tunne."