"Kui mu senist hooaja käiku vaadata, siis tuleb nii tänase sõidu kui kogu MM-iga rahule jääda," sõnas sprindis 29., jälitussõidus 35. ja täna 30. koha saanud Kõiv.

"Suusakiirus jättis täna siiski soovida," lisas täna ühe möödalasu juures parematele enam kui kolm minutit kaotanud Kõiv. "Rada ja suusad olid head, järelikult jäi asi enda sõiduvormi taha. Võib-olla on ka väike väsimus MM-ist juba sees."

"Lasketiirus tegutsesin täna rahuliku tempoga ja kindla peale. Üks eksimus pole kokkuvõttes halb tulemus. Lasketiirule eelneb siinsel rajal korralik tõus, mistõttu eksitakse ka siis üsna palju, kui valitseb tuulevaikus."

33-aastane Kõiv pidanuks täna saama umbes-täpselt kaheksa pügala võrra parema koha, et pääseda starti pühapäevases ühisstardis, kus osalevad hetke 30 paremat laskesuusatajat.

"Kuigi täpne info sellest, kui palju mul täpselt vajaka jäi, veel puudub, siis sisuliselt võib öelda, et mind ja ühisstarti jäi lahutama spinrdivõistluse rumal kukkumine," arvas Kõiv, kes üleliia kurb siiski napi väljajäämise tõttu polnud.

Tänase võistluse võitis 35-aastane ameeriklane Lowell Bailey, kes tiirelnud maailma tipus küll aastaid, ent tiitlivõistlustelt teenis nüüd alles oma esimese medali.

"Mul on Bailey üle väga hea meel! Oli vaid aja küsimus, kui nii kõval tasemel mees lõpuks oma esimese medali võidab. Ta tõestab, et 35-aastaselt võib vabalt elu vormi jõuda," lisas Kõiv.

Kõivul on jäänud MM-il teha veel üks start, laupäevane meeste teatesõit.