„Hetkel on ta kirjas ja arvestame temaga. Võimalikud variandid on arutlusel, peale neljapäevast segateadet teeme otsuse,“ rääkis juba Soomes viibiv koondise peatreener Janno Prants, kelle sõnul asendaks Tobrelutsu tõenäoliselt 20aastane Rene Zahkna.

Samas vähemalt esialgu jääks tänavu kodusel Otepää EMil juunioride seas kaks hõbemedalit noppinud Zahkna nö varuvõistlejaks, sest täiskasvanute hulgas oleks ka Tobrelutsu loobumisel neli meest olemas: Roland Lessing, Kauri Kõiv, Kalev Ermits, Martin Remmelg. Zahkna ise on öelnud, et ega ta veel väga meeste tiitlivõistlustele kipugi.

Muide, Tobrelutsule oleks see juba karjääri 18. MM. Tuleristsed sai ta 1995. aastal Anterselvas. Parim koht – 17. – pärineb 2000. aasta Holmenkolleni võistluselt. Samas elu parima olümpiavõitluse – 29. koht – tegi ta alles mullu Sotšis.

Koondisse arvati ka tervisehädade ja ületreeningu tõttu hooaja lõppenuks kuulutanud ning vahepeal Austraalias keha ja vaimu kosutamas käinud Grete Gaim. „MMile ta kaasa ei tule. Ta jääb koju, reservi,“ täpsustas Prants.

Neljapäevasel segateatesõidus lähevad rajale Kadri Lehtla, Daria Jurlova, Kõiv ja Ermits.