USAsse õppima ja harjutama läinud 22aastane Talihärm ütles hooaja eel, et soovib esimesel MK-etapil üle sõita karjääri senise parima koha, milleks oli 39. Varem oligi ta vaid korra suutnud sõita MK-punktile ehk 40 parema hulka.

Talihärm sai eesmärgiga hakkama esimesel võimalusel. Korraliku võistluse pandiks oli suurepärane laskmine: kui esimeses kolmes tiirus lasi Talihärm alla kõik viis märki, siis viiendas tuli üks trahviminut.

Võistluse võitis puhtalt lasknud itaallanna Dorothea Wierer, kelle lõpuajaks märgiti 42.17. Eestlanna kaotas talle finišis 4.07,3. Päris ideaalselt lastes olnuks lõppkohaks 16.

Kuigi Wierer oli mullu MMil sel distantsil neljas, oli tema võit siiski üllatuseks. Näiteks kihlveoportaalid pakkusid itaallanna võidukoefitsiendiks 25 ja korralikult teenisid ka need tarkpead, kes naist esikolmikusse pakkusid (koefitsient 7,5). Tegemist oli 25aastase sportlase elu esimese võiduga, esikolmikusse on kiire ja täpse laskurina tuntud Wierer varem küündinud neljal korral.

Teise koha teenis suusarajal päeva parimat aega näidanud prantslanna Marie Dorin Habert. Kahe trahviminuti juures kaotas ta Wiererile vaid 14,1 sekundiga. Poodiumile tõusis kolmandana ukrainlanna Olena Pidhrušna (0; +37,8).

Võistluse suursoosik Kaisa Mäkäräinen vääratas tulejoonel koguni viis korda ja pidi leppima 24. kohaga (3.40,9). TULEMUSED.

Kadri Lehtla (3; +6.44,9) oli 99 lõpetaja hulgas 66 ja MK-sarjas debüteerinud Meril Beilmann (3; +8.15,1) 79. Veel juunioride klassi kuuluv Beilmann lasi kolm esimest tiiru puhtalt, kuid neljandas tiirus pidi leppima kolme trahviminutiga.

Östersundi MK-etapp jätkub nädalavahetusel, kui kavas on meeste ja naiste sprindid ja jälitussõidud.