Tegelikult on temagi hooaeg kulgenud varasemate hooaegadega võrreldes hästi. Talihärmi MK-sarja karjääri parimate sõitude rivi on saanud täiendust, Oberhofi sprindis oli ta 26., Soldier Hollow’s 29. MK-sarja kokkuvõttes hoiab ta 37 punktiga 65. kohta, mullu teenis ta 12 punkti (olümpial punkte ei jagata), tunamullu jäi nullile ja hooaeg varem piirdus sai 16.

Johanna, kuidas oled rahul Põhja-Ameerika MK-etappidega? Kas midagi jääb kripeldama ka?
Ameerika etapid tõid mulle nii rõõmu kui pettumust, suures pildis ei ole hullu midagi, aga pole suutnud veel erinevaid osasid edukalt kokku panna, kord on lasketäpsus, kord laskekiirus, kord midagi muud natuke vajaka jäänud. Samal ajal olen suutnud erinevatel võistlustel neid kõiki korralikult teha. Tuleb lihtsalt kokku panna.

Kas see on kokkusattumus, et peaaegu terve koondis tervikuna on teinud viimasel ajal suure sammu edasi? Äkki ongi peatreener asju täpselt nii kavandanud? Või on tegu mingi grupiefektiga – ühe edu ja enesekindlus kandub kuidagi teistele ka üle?
Koondisekaaslaste head tulemused annavad ikka teistele motivatsiooni ja head emotsiooni juurde. Kindlasti tegi ka peatreener plaani selle mõttega, et sportlased edasi areneksid. Indrek on teinud head tööd, on tunda kuidas ta hoolib sportlastest ja on täie südamega asja juures.

Vaatasin, et koondis on kamba peale kogunud juba 195 MK-punkti. Viimased kolm aastat on saak olnud 84, 49 ja 106. Paku, kui palju suudate punkte koguda hooaja lõpuks! Viimase kümne hooaja peale peaks püüdmatu olema 2010/2011 (479 punkti sh Sauelt 350), aga paremuselt järgmine on 250. Kas see tundub püütav? Ja kuidas oma saagiga rahul oled?
Punktide arvutamisega ei ole üldse tegelenud, ja ennustajavõimeid mul kah pole. Pakun siiski, et meil on varianti selleaastast veel punktisummat kasvatada.

Mida olete sel hooajal teisiti teinud kui varem?
Mina olen viimased neli aastat koondisest väga palju eraldi treeninud (USAs) ja ei ole parim inimene sellele küsimusele vastama. Treeningute kõrgemat intensiivsust on siiski märgata.

Kui sa peaksid need etapid kokku võtma ühe sõnaga, siis mis sõna see oleks?
Ühe sõnaga: biathlon. Oli õnnestumisi ja kordaminekuid, ning imeväiksed detailid oleks saanud olukorda väga palju muuta nagu biathlonis tihti on. Oli tore olla tagasi USA mandril, tean paljusid siinseid vabatahtlike ning korraldajaid ning mu oma sõbrannadki tulid Bozemanist vaatama, see tekitas peaaegu koduse tunde.

Johanna Talihärm sai Pyeongchangi olümpial sprindis 22. ja jälitussõidus 26. koha.