Kui teistkordselt vahele jäänud Pantovit karistati koguni nelja aasta pikkuse võistluskeeluga, siis ülejäänud Kasahstani koondislased Timur Kuts, Vladislav Vitenko ja Roman Jeremin pääsesid aastase keeluga.

28-aastane Pantov on neist kõige tuntum laskesuusataja - ta võitis 2017. aastal taliuniversiaadil segateatesõidus hõbeda ja ühisstardist sõidus pronksmedali. 2014. aasta Sotši olümpial sõitis Pantov individuaaldistantsil välja 27. koha.

Neli karistada saanud Kasahstani laskesuusatajat korraldasid 29. jaanuaril Austrias Obertilliachi hotellis suure joomingu ning oksendasid öösel majutusasutuse seintele. Kui koondise peatreener hotelli saabus, olid laskesuusatajad maani täis.

"Meil ​​on sellise käitumise suhtes nulltolerants. Need laskesuusatajad häbistavad meie riiki," sõnas Kasahstani laskesuusatamise liidu juht Yermek Kizatov Aftonbladetile.

Pantov ise väitis sotsiaalmeedias, et teda ajas iiveldama mitte viin, vaid Austria kõrgmäestiku hõre õhk. "Oksendasin öösel, kuna mägedes oli raske hingata," kirjutas Pantov Instagramis.

Pantov on varem kandnud dopingukahtlustuse tõttu ajutist võistluskeeldu, kuid ta vabastati sellest, sest rahvusvahelise laskesuusatamise liidu antidopingukomisjon ei leidnud keelatud meetodi kasutamise kohta piisavalt tõendeid.