"Eks selline võit ole ikka oluline," tunnistas Rene isa ja juhendaja Hillar. "Väga hea tulemus meie jaoks, oleme selle nimel kõvasti tööd teinud," lisas Orasson. Mõlemad mehed olid Tšehhis sõitu ka oma silmaga tunnistamas.

Zahkna tegi ainsa möödalasu kolmandas tiirus. "Pärast kahte tiiru oli Rene liider, kuid siis, teises lamadestiirus, läks viimane lask millegipärast mööda. Ei meie ega ka Rene ise ei saanud aru, kust see eksimus tuli," kommenteeris Zahkna võistluse ärevaimat hetke.

Nüüdsest viiekordne noorteklassi tiitlivõistluste medalist, kes oli langenud enne viimast laskmist neljandaks - tema ees oli tol hetkel ka valgevenelane, kes hiljem maha võeti -, tegi otsustavas tiirus aga puhta töö ning kerkis taas liidriks, sest kõik konkurendid eksisid.

"Laskmine oli täna super! Isegi viimases tiirus olid kõik tabamused puhtad," kiitis Orasson koondise esinumbri, vaid 19-aastase Zahkna esitust.

Isa Hillar lisab: "Ta pole endiselt kõige kiiremate suusatajate seas, kuid võib öelda, et laskmises olid tal täna see-eest kõige raudsemad närvid."

Järgmise stardi teeb Zahkna juba ülehomme, mil kavas on 10 km sprindidistants.

Olgu mainitud, et tugevamatest laskesuusamaadest ei osale antud tiitlivõistlusel norrakad, rootslased ja sakslased.