Esimese alana on võistlusprogrammis segateatevõistlus. Homme kell 11 antakse start täiskasvanute ja kell 14 juunioride võistlusele. Laupäeval võisteldakse sprindis, pühapäeval on kavas viitstardid.

Haanja lasketiir on võistlusteks valmis. Suure osa tööst teevad vabatahtlikud.

„45 vabatahtlikku aitavad korraldada suurepärast rahvusvahelist üritust, mis on Haanjale suureks väljakutseks. Sellised üritused toovad piirkonda inimesi ning annavad turismi- ja toitlustusasutustele tööd ja leiba. Spordiürituste raames saame tutvustada Haanjat kui hubast, kompaktset ja nüüdisaegset spordikeskust,” ütles Haanja vallavanem ja EMi korralduskomitee esimees Juri Gotmans.

Võistluste tehniline delegaat Karl-Heinz Wolf Saksamaalt ütles pärast väikest ringkäiku Haanja keskuses, et Haanja on hubane ja heal tasemel spordikeskus suvebiatloni tiitlivõistluste läbiviimiseks. Kõik on lähedal ning ka pealtvaatajatel on hea võistlusi jälgida.

Mullustest Euroopa meistritest tulevad Haanjasse tiitlit kaitsma meeste sprindi võitja Rinat Gilazov (Venemaa), naiste sprindi võitja Svitlana Krykonchuk (Ukraina) ja juunioride parim Ivan Kusakin (Venemaa).

Võistluste direktori Hillar Zahkna sõnul on Eestis suvebiatloni võistlustel juba pikaajalised traditsioonid. EMil on stardis kõik meie paremad eesotsas 2000. aasta laskejooksu maailmameistri Indrek Tobrelutsuga.

Suvine suurvõistlus on heaks võimaluseks kontrollida sportlaste senist ettevalmistust ning annab tagasisidet tehtu kohta. Paljud meie noored tulevikulootused saavad kodustel radadel hea rahvusvahelise võistluste kogemuse, mis on vajalik talvisteks omavanuste maailmameistrivõistlusteks.

Haanja on varem kahel korral, 2008. ja 2011. aastal võõrustanud suvebiatloni IBU karikasarja etappe ning 2007. aastal ka sõjaväelaste talvist MMi.