Supersprindi näol on tegemist uudse võistlusformaadiga, kus kvalifikatsioonis tuleb sportlastel läbida kokku 3 kilomeetrit ning kaks lasketiiru. Kvalifikatsiooni 30 parimat saavad edasi finaali. Nii kvalifikatsioonis kui ka finaalis on sportlastel kasutada igas tiirus üks varupadrun. Kui pärast viite lasku ja lisaks oleva varupadruni abil märke maha ei saada, tuleb suunduda 75 meetri pikkusele trahviringile.

Naiste kvalifikatsiooni võitis Thekla Brun-Lie Norrast ajaga 8.57:9, kes kahe varupadruni abil tabas kõik märgid. Talle järgnes sakslanna Luise Kummer (+1,9). Sarnaselt norralannale tabas ka tema varupadrunitega kõik märgid. Kolmandana lõpetanud rootslanna Ingela Andersson kasutas ära ainult ühe varupadruni, kaotus võitjale 2,7 sekundit.

Eestlannade parimana oli Johanna Talihärm seitsmes, kaotades võitjale 13,3 sekundiga. Lamades tiirus võttis Talihärm kasutusele ühe varupadruni ja lisaks läbis ka ühe trahviringi. Püstitiirus tabas ta varupadruni abil kõik märgid. „Päris kiire oli,“ kommenteeris Talihärm uudset formaati. „Pole varem teinud sellist võistlust, ei osanudki midagi oodata, aga siin keerulistest tuuleoludes sain hakkama. Õnneks ei olnud lumesadu nii tihe, et märke ei näeks.“

Regina Oja sai edasi 13. ajaga. Kaotus võitjale 34,6 sekundit. Oja kasutas nii lamades- kui püstitiirus varupadrunite abi ja pidi lisaks läbima ka mõlemas tiirus trahviringi.

Naiste ühisstardist finaalsõit algab kell 15.30, sportlastel tuleb läbida kokku neli lasketiiru. Võistlus on pealtvaatajatele tasuta!