"Ettevalmistus on sujunud hästi, eks järgmiseks nädalaks on selge, kuidas see võistlustulemustes kajastub. Aga ega ma hooaja esimestelt võistlustelt väga palju ei oota, sest peaeesmärk on ikkagi olla tippvormis tiitlivõistlusteks. Viimastel hooaegadel on see ka õnnestunud," lausus Indrek Tobreluts. "Nii et esimesteks võistlusteks suuri lootusi ei pane, need ei läinud ka eelmisel aastal eriti hästi, kuigi siis olin ma hooaja alguses ka haige, sel aastal pole kordagi olnud."

Lätlasest peatreeneri Maris Cakarsi sõnul on laskesuusatajate tulevik heas seisus. "See aasta on läinud hästi, alustan koondise eesotsas teist hooaega. Nagu näete, koondises väga suuri muutusi ei ole. Aga hea on see, et noored ikka treenivad ja kasvavad peale, nii et kahe-kolme aasta pärast võite siin juba mitut uut nime näha. Ettevalmistusega jäin rahule, tööd tegime peamiselt Otepääl, kuid käisime ka välislaagrites Ramsaus ja Ruhpoldingis. Kõik töö, mis planeerisime, sai ära tehtud."

Positiivselt oli meelestatud ka naistekoondise liige Kristel Viigipuu. "Minu ettevalmistus on läinud hästi. Hea meel on selle üle, et koostöö treeneriga kulgeb kenasti. Erinevalt eelmistest aastatest oli mul sel aastal esmakordselt võimalus käia hooaja eel välismaal laagrites. MM-il kavatsen anda endast maksimumi, loodan näha ka edasiminekut."

Roland Lessing võttis laskesuusataja elu kokku lühidalt. "Teen trenni, suusatan... kui pihta saan, võin ka kabeda koha saada. Meie ala on selline, et iga päev võib saada kabeda koha, aga võib ka täiesti metsa minna."