2012. aastal murdmaasuustatamise laskesuusatamise vastu vahetanud 33-aastane Sachenbacher-Stehle patustas metüülheksaneamiiniga ning andis positiivse proovi Sotši olümpial pärast 12,5 km ühisstardiga sõidus neljandaks tulemist.

Kaheaastane võistluskeeld hakkas temal kehtima 17. veebruarist ehk positiivse proovi andmise päevast.

Sachenbacher-Stehle on tahtlikku dopingu tarvitamist eitanud. Saksamaa naiskonna treener Gerald Hönigu sõnul on võimalik, et naine jätab nüüd tippspordiga hüvasti. "Olen valmis selleks, et Evi lõpetab," ütles ta.

"Karistus on karm. Ma ei mõista, kuidas saab enda teadmata saastunud toidulisandit võtnud sportlast karistada samaväärselt tahtlikult EPO-ga patustanuga," teatas Sachenbahcer-Stehle Saksa meediale.

"See tekitab kahtlusi, nagu tahetaks, et minu juhtum oleks eeskujuks teistele toidulisandite tarvitajatele. Analüüsime nüüd otsust rahulikult ning räägime lähipäevadel tagamaadest detailsemalt."

Sotši mängudest loobunud Starõhhi karistuse alguskuupäevaks on 2013. aasta 23. detsember, mil ta Sloveenias Pokljukas võistlusvälise kontrolliga vahele võeti. 26-aastase venelanna verest leiti EPO-t.