Endine tippsuusataja ja laskesuusataja osa võtta tuleva nädalal toimuvatest võistlustest Kontiolahtis, ühtlasi kaaluvat Varis võimalust osaleda 2.-3. jaanuarini toimuval MK-etapil, vahendab sport.err.ee

34-aastane Kaisa Varis sattus esmakordselt dopinguskandaali 2001. aasta kodusel MM-il, kui 4x5 km suusatamises hõbeda võitnud Soome naiskond diskvalifitseeriti Virpi Kuituneni ja Milla Jauho vahelejäämise tõttu, Varis sattus samuti kahtluse alla, ent jäi süüdistustest priiks.

Kaks aastat hiljem Val di Fiemmes ei pääsenud soomlanna esmalt kõrge hemoglobiininäidu tõttu esimestesse startidesse, 30 km suusatamises ning teatesõidus sai ta osaleda, ent põrus siis dopingukontrollis keelatud veredopingu EPO-ga.

Varis naasis peale võistluskeeldu suurde sporti 2007. aastal laskesuusatajana - esialgsed tagasihoidlikud tulemused asendusid aina parematega ning 2008. aasta 11. jaanuaril sai soomlanna Ruhpoldingis karjääri esimese MK-võidu laskesuusatajana.

Jaanuari lõpus selgus aga kurb tõsiasi, et Saksamaal andis Varis taas positiivse dopinguproovi EPO suhtes.

Rahvusvaheline Laskesuusaliit (IBU) määras Varisele teistkordse rikkumise eest eluaegse võistluskeelu, aga asja spordiarbitraažikohtusse viinud soomlanna saavutas lõpuks aga võidu.

Tänavu märtsis märkis Lausanne`is asuv kohus, et Varise proovide puhul rikuti tõsiselt protseduuri. Nimelt ei lubanud WADA sportlast B-proovi avamise juurde, mistõttu tuli see kehtetuks tunnistada ning Varise võistluskeeld tühistada.