Ränkel tegi sprindisõidus kuus möödalasku ning sai neljanda koha. Tänase ühisstardist sõidu järel (12 möödalasku, neljas koht - toim) lausus ta Delfile ja Eesti Päevalehele, et oleks võibolla lausa teisel kohal lõpetanud, kui oleks mõlemad salved korralikult padruneid täis laadinud.

"Oma viga, et ainult kaks padrunit salves oli. Sinna läks teine koht," teatas ta. "Enne starti hakkasime Renega jutustama. Ta küsis, miks ma nelja salve laen, kui meil on ainult kaks tiiru. Samal ajal oli mul salv käes. Toppisin selle automaatselt püssi külge ja ülejäänud padrunid karpi tagasi. Avastasin vea alles siis, kui olin kaks lasku ära teinud ja veel kaks tühilasku. Mõtlesin, milles võib probleem olla, kas lööknõel või midagi... Lõin luku lahti ja, kurat, tühi!"

Pärast Seefeldi MM-i dopinguskandaali, mis tõmbas Eesti koondisest maha Karel Tammjärve, Andreas Veerpalu ja Algo Kärbi ning tiris põhja kogu Eesti murdmaasuusatamise, laskesuusatajaks hakkamist Ränkel veel enda sõnul kahetsema pole hakanud. "Püssi saab lasta, mis on ju olnud iga poisi unistus. Päris huvitav on olnud nendega koos treenida ning omalt poolt mingit nõu anda sõidukiiruse ja tehnika poolest. Renelt saan vastu laskmisoskust. Ta tunneb seda relva päris hästi ja aitab nõu ja jõuga."

Ränkeli käsutuses ongi Zahkna vana relv. "Sissesõidetud relv. Peaks hästi laskma, aga minul veel välja ei tule," lisas ta.

Kuula videost lähemalt, kuidas Ränkelil esimesed treeningud laskesuusatajana on kulgenud!