"Optimistliku prognoosi juures enne paari-kolme aastat MK-etapp Eestis veel ei toimu, aga A-litsentsi pärast tehakse juba tõsist tööd. Kui pole A-litsentsi, ei saa esitada lõplikku taotlust. Peame hakkama proovima ja lootma, et ühel heal hetkel korraldame siin MK-etapi," rääkis etapi korralduskomitee esimees Aivar Nigol.

Nädala alguses tekitas korraldajates ärevust ilm, mis kole sombuseks ja vihmaseks kiskus. Kunstlund oli piisavalt valmis toodetud ja võistluste ärajäämise oht välistati. Täna võivad korraldajad endale vastu rinda taguda ja öelda: ära tegime!

„Eks see algus oli ilma poolest pisut keeruline, kuid andsime endast parima ja lõppkokkuvõttes jäid kõik rahule. Ka sportlased näitasid head laskekindlust ning Roland Lessingu ja Kadri Lehtla tulemused tegid publikule rõõmu,” lisas Nigol.

Nigol loodab, et kõrgetasemelise võistluse korraldamisega pandi alus laiemale laskesuusatamise huvi kasvule Eestis. „Iga võistlusega, mida me korraldame, saame näidata, et Eesti on tugev laskesuusariik ja siin on tublid sportlased. Võistluste kaudu on võimalik kaasata rohkem toetajaid ja tekitada suuremat huvi meedias. Loomulikult on tore näha, et meil on peale kasvamas uusi noori laskesuusatajaid ja meil on ka tulevikus neid, kellele pöialt hoida,” sõnas Nigol lõpetuseks.

Vaata intervjuud videost!