Maailmameistriks kroonit Norra koosseisus Marte Olsbu Röiseland ja Johannes Thingnes Bö. Norrale tõi võidu viimane lasketiir, kui Bö kiirelt ja eksimatult laskis ning Saksamaa ees piisava edu kätte sai. Saksamaa (Franziska Preuss ja Erik Lesser) teenis lõpuks hõbemedali, Norrale kogunes kaotust 17,6 sekundit. Pronksi pälvisid prantslased Anais Bescond ja Emilien Jacquelin.

Eesti sai 12. koha. Oja ja Zahkna kasutasid kahe peale 9 varupadrunit. Maailmameistrile kaotati lõpuks 1.42,7-ga. Kümnendal kohal lõpetanud Ukrainast jäi puudu 15,5 sekundit.

ENNE SÕITU:

Eestlastel on põhjust oodata head tulemust, sest Rene Zahkna ja Regina Oja on tänavu MK-etappidel saavutanud sel distantsil viienda (Östersundis) ja teise koha (Pokljukas).

Särginumbrit 1 kannavad prantslased Anais Bescond ja Emelien Jacqueli, kellele Zahkna ja Oja kaotasid jaanuari lõpus vaid 5,9 sekundiga.

Võistlus peetakse vaid 1,5-kilomeetrisel ringil (trahviring on 75 m) Mõlemad võistkonnaliikmed käivad rajal kahel korral. Ühel vahetusel on kaks lasketiiru. Vahetuse üleandmiskoht on kohe pärast lasketiiru või trahviringi. Esimesel startijal koguneb kogudistantsiks 6 ja teisel 7,5 km.

Kokku on stardis 30 võistkonda.