Talle on raske mitte kaasa elada. Morton on pisike, väga pisike, tema kõrval paistavad teised atleedid eriti suured. Loo juures oleval pildil on ta koos Eesti koondise liidri Tuuli Tomingaga, kelle kõrval on Morton kui päkapikk!

Ta on ka ülekaalukalt kõige noorem, sai detsembris 15. Seega võistleb Morton 4-5 aastat vanemate sportlastega. Sestap ei tulemustest põhjust eriti rääkida. Pika distantsi jättis piiga pooleli, kuid eilse 7,5 km sprindi sõitis vapralt lõpuni ja edestas kuue trahviringi juures seitset rivaali (ka üht eestlannat ja üht lätlannat).

"Minu jaoks on see võistlus väga hea ja huvitav kogemus," rääkis lapsena suusatama hakanud, kuid alles poolteist aastat tagasi laskesuusatamist proovinud Morton Delfile. "Laskesuusatamine ei ole Austraalias muidugi suur spordiala. Saame harjutada vaid Victoria osariigis Hothamis (merepinnast 1800 meetri kõrgusel), kus talvel lund on. Lumepuuduse ja treenerite nappuse tõttu tuleb palju laagrites käia."

Muide, Morton on õige kibe käsi lauatennises. Näiteks veel eelmisel kevadel tuli ta kuni 21aastaste hulgas Okeaania meistrivõistlustel kolmandaks! "Olin Austraalias noortest esinumber. Nüüd enam sellega tõsiselt ei tegele, tüdinesin ära. Päris maailma tippu on keeruline jõuda, kuna Aasias on väga häid mängijaid tohutult."

Laskesuusatamises unistab Morton küll kunagi tippu jõudmisest, esialgu tuleb tal aga venna tulemused üle sõita - mullu teenis Damon Morton juunioride MMil 11. koha.