Esmakordselt peetakse Otepääl osa võistlusi õhtusel ajal, kuna Tehvandi Spordikeskus on teinud olulisi investeeringuid rajavalgustusse. „Võistluste korraldamise tase maailmas aina tõuseb, nüüd saab ka Otepää võistlusi telepildis jälgida parimal õhtusel eetriajal,“ ütles võistluste korralduskomitee esimees Aivar Nigol.

Euroopa meistrivõistlused on nii korraldus- kui teletiimi jaoks hea ettevalmistus 2022. aastal Otepääl toimuvale laskesuusatamise maailmakarikaetapile. „Me oleme varem korraldanud mitmeid tiitlivõistlusi, aga alati tuleb olla parem kui eile. Rakendame uusi lahendusi, et publik ja televaatajad saaksid parima kogemuse,“ kinnitas Nigol. Lisaks rajavalgustuse parandamisele on Tehvandil rekonstrueeritud staadionit ja uuendatud ka lasketiiru.

Otepääle on oodata maailma tipplaskesuusatajaid. „Oleme eriti lootusrikkad selles osas, et kohale tulevad naaberriikide laskesuusastaarid, kes loodetavasti toovad Otepääle hulga Läti, Venemaa ja Soome publikut,“ sõnas Nigol. Samuti näeb stardis Eesti laskesuusaparemikku.

Kuna võistlus toimub talvisel koolivaheajal, saavad kõik kuni 19-aastased pealtvaatajad rajal võistlust nautida tasuta.