Sildaru jättis MM-i järel toimunud Calgary rennisõidu MK-etapi vahele ning seejärel ei olegi freestyle-suusatamise maailmas ühtegi olulisemat võistlust peetud. Taaskord koguneb ala paremik kokku sel nädalal. USA-s Mammothis on kavas nii pargi- kui ka rennisõidu MK-etapp. Koduses Eestis taastus Sildaru aasta alguse tihedast võistluskalendrist ning soovib hooaja lõpus osaleda tõenäoliselt veel viiel jõuproovil.

X-Mängude ja maailmameistrivõistluste tiheda programmiga sai jalg natuke ülekoormust. Seega oli veidike puhkust vaja. Nüüd on kõik taas korras,“ selgitas Tõnis Sildaru enne USA-sse lendu. „Seega tegutsesime vahepeal rohkem jõusaalis. Natuke käisime siiski ka lumel.“

Mammothis ootab kolmapäeval esmalt ees rennisõidu kvalifikatsioon. Päev hiljem peetakse pargisõidu eelvõistlus. MK-punkte jagatakse rennisõidus reedel ja pargisõidus laupäeval. „Võtame hooaja lõpuosa võistluskalendrit jooksvalt. Teeme USA võsitlused ära ja tuleme seejärel koju tagasi. Kanada Big Airi MK-etapile me ei lähe,“ avaldas Tõnis Sildaru.

Jaht MK-sarja üldvõidule


29.-30. märtsini peetakse Šveitsis Silvaplanas pargisõidu hooaja viimane MK-etapp ja seal soovib Sildaru taas stardis olla. Pargisõidus hoiab eestlanna kaks etappi enne MK-hooaja lõppu üldarvestuses viiendat positsiooni. Esikohal olevast ameeriklannast Eileen Gu'st jääb ta maha 104 ja teisel positsioonil paiknevast Sarah Höfflinist 80 silmaga. Seega on Sildarul õnnestumise korral võimalik Silvaplanas heidelda ka kokkuvõtte kollase liidrisärgi eest.

Hooajale paneb Sildaru tõenäoliselt punkti tänavuse aasta juunioride MM-il. Rootsis Klaeppenis on pargisõit kavas 7.-9. aprillini, Big Airi hüpped aga 11.-13. aprillini.

Kuna paljudes suusakeskustes puudub renn, siis rennisõidu MM-tiitlit on mitmel puhul jagatud välja eraldi võistluspaikades. Seekord tehti seda juba 26. jaanuaril Šveitsis Leysinis ehk ajal, mil eestlanna oli USA-s X-Mängudel. Tänavuste X-Mängude ajal otsustas Rahvusvaheline Suusaliit FIS lisaks rennisõidu juunioride MM-ile korraldada näiteks ka pargisõidu MK-etapi Seiser Almis.