Läti tuli kahel korral välja kaotusseisust ning asus lõpukolmandiku alguses 3:2 juhtima. Seejärel viskasid rootslased kaks väravat, kuid kübaratrikini jõudnud Roberts Bukartsi tabamus tõi kolm ja pool minutit enne normaalaja lõppu tabloole viigi 4:4. Hädasti võitu vajanud lätlased võtsid lõpuminutitel oma väravavahi välja, ent päästvat väravat ei tulnud ning hoopis Dennis Rasmussen viskas 34 sekundit enne sireeni litri tühja võrku ja kindlustas Rootsile 5:4 võidu.

Tänase kaotusega kustusid ka lätlaste edasipääsulootused. Läti vajas MMil veerandfinaali pääsuks kahte võitu - nii Rootsi kui homme Norra vastu normaalajal - ning pidi ühtlasi lootma, et rootslased kaotavad viimases voorus Venemaale.

B-alagruppi juhib Venemaa 18 punktiga, Tšehhil ja Rootsil on võrdselt 15, Šveitsil 12 ning Lätil ja Norral 6 punkti.

Viimase koha saatuse otsustas täna Austria ja Itaalia kohtumine ning itaallaste karistusvisetel saadud 4:3 võit kukutas austerlased esimesse divisjoni. Tasub märkida, et Itaalia oli suutnud enne tänast visata kuue mänguga vaid ühe värava (väravate vahe oli 1:45!).

Teises alagrupis alistas Suurbritannia täna Prantsusmaa lisaaja järel 4:3 ja pääses viimasest kohast. Prantslased langevad uueks hooajaks kõrgemast divisjonist välja.

Hilisõhtuses mängus alistas Kanada meeskond Taani 5:0 ja tõusis A-alagrupis Soome järele teisele kohale. Soomel on viimase vooru eel 16, Kanadal 15, USA-l 14, Saksamaal 12 ja Slovakkial 9 punkti.

Homme kohtuvad A-grupis Kanada - USA, Soome - Saksamaa ja Slovakkia - Taani ning B-grupis Tšehhi - Šveits, Venemaa - Rootsi ja Läti - Norra.