Taanlaste käest peksa saanud Soome võtab jalad alla ja jäta Kanadale mingitki võimalust, siin võiks võrdluseks tuua jalgpalli, kus Kanada oleks nagu Brasiilia ja Soome näiteks MM-ilt eemale jäänud Itaalia... Jalkameestel lähevad nüüd küll turjakarvad väga turri, aga mis siis ikka.

Taani omakorda arvas, et korealaste vast pole eriti mängida vaja ja pääsesid korraliku ehmatusega. Seni briljantselt mänginud Rootsi oli korraga püstihädas Slovakkiaga, Venemaa sai oi-oi, kui suure hädaga jagu Šveitsist, Läti pani paika olümpiahõbeda Saksamaa ja Valgevene kukkus veelgi sügavamale ning peab kõrgeimast seltskonnast lahkuma. Esimest korda pärast 2003. aastat ... Nüüd tuleb huviga oodata sm. Lukašenko mahlakat sõnavõttu.

Ja et veel piinlikkust vähe poleks, püstitas Valgevene koondislane Sergei Drozd „muljetavaldava“ antirekordi, ta on oma seitsmendal MM-il ja pole suutnud ühtegi puntkti koguda 38. mängus...

Kirjutasin ju, et Kanadal on väravavahid vähe kahtlased... Tuleb targemate juttu ikkagi uskuda... Ei teagi täpselt, mida need Curtis McElhinney ja Darcy Kuemper täna tegid. Kanada koondise treenerid on kindlasti üsna murelikud. Vast oli see neile viimaseks selliseks etteasteks, muidu kulda ja karda ei tule.

Lisaks on Kanada enne kaht viimast mängu oma alagrupis suisa neljas, esikohta nad enam ei saa, mis teeb asja veelgi huvitavamaks. Aga favoriidiks number üks tuleks endiselt pidada Rootsit, sest lisaks Hörnqvistile lendab kohale veel ka trio Nashville’ist – Filip Forsberg, Mattias Ekholm ja Viktor Arvidsson. Väga tõsine seltskond on Tre Kronor’il siis koos.

Kui enamus meeskondadel jääb veel pidada kaks kohtumist, pole veerandfinaalide paaridest veel õrna aimugi ja kohad võivad väga huvitavalt vahetuda. Näiteks B-grupis mahuvad viis esimest nelja punkti sisse. Aga näiteks Läti peab esmaspäeval hirmuga eest ära jooksma Kanada-nimelise buldooseri eest. Hoiame neile pöialt, otsustavaks saab lätlastele viimane kohtumine Taaniga.

MM-turniir sai selle õige hingamise sisse ja loodetavasti pannakse niimoodi lõpuni välja.