Tugevat tuisku ja veel tugevamat tuult lubas tänaseks ilmajaam. Seda siis loodusesse ja liiklusesse natukene särtsu. Särtsu oli küllaga oodata ka Škoda jäähokimeistrivõistluste mängu Narva PSK ja Tallinna Viiking Spordi vahel.

Enne tänast mõlemal turniiritabelis 21 punkti ja kuna viike sarjas ei ole, siis oli selge, et kaksikvõim vähemalt ajutiselt lõpeb.

Kella 14:15-ks oli Narva spordihalli kogunenud üksjagu rahvast. Koridoris seisva jõuluvana juures käis laste sebimine ning samal ajal rivistusid jääle meeskonnad. Mõnevõrra üllatuslikult austas tallinlaste väravasuul Aleksei Arno, noormees, kellele on oma lootused pannud Eesti U20 koondis arvestades jaanuari alguses toimuvat MM turniiri Belgradis. Narva väravasse asus oodatult Vjatseslav Ksenofontov.

Mäng algas tugeva Viiking Spordi survega. Pealkleviskeid Ksenofontovi väravale sadas vasakult ja paremalt, siis aga pääses läbi PSK meeskonna kapten Ilja Iljin ning tema tugev vise maandus Viiking Spordi väravas. Skoor oli avatud. Väravast innustunud Narva PSK mängijad haarasid initsiatiivi ning nüüd oli pealevisete laviiniga silmitsi juba Arno. Ning ei kulunud nelja minutit avaväravast, kui uuesti oli vanemal Iljini vendadest põhjust värava märgiks käed halli katuse poole sirutada. Sedakorda oli ranmevise pigem täpne kui tugev. Kolmandiku lõpp oli taas Viiking Spordi päralt. Nagu vaäljas keerutav tuul muutus ka mängupilt esimese kolmndiku jooksul mitmel
korral. Viiking Spordi ainsa värava esimesel kolmandikul lõi samuti meeskonna kapten – Maksim Ivanov. Selline kaptenite kolmandik siis.

Teise kolmandiku algus meenutas esimese oma. Viiking Sport tuli peaqle kui maruline niong Narva väravas Ksenofontov tegi mitu väga korraliku tõrjet. Kohtunik Igor Tšernõšov sai paaril kooral ka mängijaid eemaldada, kuid üldiselt oli mäng puhas ning erilise toorutsemisega seni kumbki meeskond silma ei paistnud. Kolmandiku keskel, kui narvalastest karistuspingil olid kapten Iljin ja Aleksandr Titov ning tallinlastest kaitsemängija Sergei Sokolov, siis pääses kolmekesi nelja vastu vähemuses mängivatest narvalastest läbi Aleksandr Bogdanov ning kasutas oma võimaluse ära –
skooriks 3:1. Edasine oli Ksenofontovi show. Mees tegi selliseid tõrjeid, et publih ahhetas vaimustusest.

Mängu vaatama tulnud Narva legendaarne puurivaht Aleksei Terentjev nägi, et sirgumas on väärt järelkasv. Siiski ilma väravata Viiking Sport ka sel kolmandikul ei jäänud – sihile jõudis endine narvakas Artjom Rumjantsev. Värav oli selline võitluslik ja toore (tahte)jõuga sisse surutud. Viimase vaheaja eel siis Narva PSK minimaalne edu 3:2.

Viimane kolmandik oli võitlus. Seda otseses mõttes. Väravaesised naginad olid aina ägedamad ning kohtunikud eemaldasid salomonliku rahuga mehi pingile. See väsitas kahtlemata lühema pingiga Narva meeskonda rohkem. Siiski mindi kohtumise viimasele kolmele minutile vastu endiselt seisul 3:2 Narvale. Ning kui arvestada, et tallinlastest istus karistuspingil veel Rumjantsev, tundus, et liidrite duell on vägisi kaldumas kodumeeskonna kasuks. Kuid siiski olid saatusel teised plaanid. Vähemusest kaitsemängija Anton Levkovitš viigistas Anton Gurtovoi söödust. Ning see ei olnud ve kõik.

Seni suurepäraselt tegutsenud Ksenofontov tegi ehk oma ainsa prohmaka mängus ning selle kasutas ära tallinlaste leegionär Sergei Sokolov. “Piinlik. Meil oli võimalus, kuid kahjuks ei suutnud me seda ära kasutada,” nentis mängu lõpul PSK treener Vladimir Tsiprovski. “Tallinna mängijamaterjal on muidugi võimas. Neil on mängumehi kolme kolmikusse, meil vaid kahte. See saigi täna määravaks.”


Nüüd on liidrikoht selgelt Tallinna Viiking Spordi käes. Väga võimsad kolmandiku lõpud aitasid täna siis alistada PSK 4:3 (1:2;1:1;2:0). 24 punkti ja kolme punktine edu Narva ees. Homme on Tallinnas vastakuti teine võrdsete punktidega paar – HC Panter Purikad ja Kalev Välk. Kohtumine algab
ebatraditsiooniliselt kell 18:00. Varem on Premia jäähallis võimalik kaasa elada iluuisutamisvõistlustele.