Rootsi pääses 28. minutil Magnus Pääjärvi juhtima. Soome viigistas arvulisest ülekaalust seitse sekundit enne kolmandiku lõppu.

Kolmas kolmandik kuulus Soomele. Petteri Nokelaineni, Niko Kapaneni, Janne Pesoneni, Mika Pyörala ja Antti Pihlströmi väravatest võeti 6:1 võit ning ajaloo teine MM-tiitel. Esmakordselt triumfeeris Soome 1995. aastal, kui finaalis alistati samuti Rootsi.

Pronksmedali teenis tänavu Tšehhi, kes oli kolmanda koha mängus 7:4 üle Venemaast.

3. kolmandik:

Antti Pihlström söötis värava ette Petteri Nokelainenile, kes viis Soome 2:1 juhtima. Mängitud oli selleks hetkeks 42.35. Vaevalt minut hiljem pääses Rootsi väravavahiga silmitsi Soome kapten Mikko Koivu, kuid mees viskas litri väravast mööda.

Soome jätkas aktiivselt. Kui mängitud oli 43.21, söötis Tuomo Ruutu litri värava ees Niko Kapanenile, kes viis Soome 3:1 juhtima. Söödupunkt ka Leo Komarovile.

Seejärel sai Tim Erixon (46.06) kaks minutit, kuid Soome ei suutnud arvulist ülekaalu realiseerida.

Kolmandiku teine pool kuulus mänguliselt Rootsile, kuid väravaid viskasid soomlased. Tabamuse said kirja Janne Pesonen (56.41, söödupunkt Anssi Salmelale), Mika Pyörala (57.16, Mikko Koivu) ja Antti Pihlström (59.05, Jani Lajunen). Kolmanda kolmandiku pealevisked 10-10, kokku 33-32 Rootsile.

2. kolmandik:

Teise kolmandiku alguses sai rootslane Marcus Kruger (24.41) kaheminutilise karistuse, mis üle elati. Kui mängitud oli 27.40, pääses Magnus Pääjärvi kiirrünnaku järel vasakult äärelt viskele ja viis Rootsi 1:0 juhtima.

Seejärel teenis Soome kaks karistust. Kaheminutilised said Niko Kapanen (29.15) ja Petteri Nokelainen (34.25). Pool minutit enne kolmandiku lõppu pidi istuma minema rootslane David Petrasek. Kui kolmandikku oli mängida seitse sekundit, sooritas Jarkko Immonen vasakult äärelt pealeviske ja litter lendas väravasse. Nii mindi puhkama 1:1 viigiseisul. Teise kolmandiku pealevisked kuulusid 11-9 Rootsile.

1. kolmandik:

Esimesel kolmandikul väravaid ei visatud. Soome sai korra olla arvulises ülekaalus, sest Oliver Ekman Larsson teenis kaheminutilise karistuse, kui mängitud oli 17.52. Avakolmandiku pealevisked kuulusid 13-12 Soomele.

Enne mängu:

Rootsi alustas turniiri üllatuskaotusega Norrale. Seejärel alistati aga Austria ja USA ning võideti C-alagrupp. Soome mängis D-alagrupis, kus kaotas Tšehhile ning alistas Taani ja Läti. Tasuks teine koht.

Vahegrupiturniiri lõpetasid mõlemad meeskonnad teise kohaga. Rootsit edestas F-vahegrupis Kanada ja Soomet E-vahegrupis Tšehhi.

Veerandfinaalis oli Rootsi 5:2 üle Saksamaast ja Soome 4:1 Norrast. Poolfinaalis said rootslased 5:2 jagu Tšehhist ja soomlased 3:0 Venemaast.