18-aastane Tamperest pärit Winnipeg Jetsi ründaja on teinud juba kahes kohtumises kübaratriki ning kokku on tema arvel 15 mänguga 11 tabamust. Järgnevad Mark Scheifele, David Pastrnak ja Sidney Crosby 9 väravaga.

Möödunud ööl Laine väravat ei visanud, kuid tänu tema vaheltlõikele (ja ühtlasi söödule) õnnestus Jetsil asuda kohtumist Arizona Coyotesi vastu 3:1 juhtima. Edu käest enam ei antudki ja Jets teenis 3:2 võidu. Laine arvel on nüüd 16 resultatiivsuspunkti, millega ta hoiab liigas kuuendat kohta. 7 mängu võitnud ja 8 kaotanud Winnipeg asub aga Läänekonverentsis seitsmendal kohal.

Lainet on jõutud viimase aasta jooksul võrrelda sisuliselt kõigi hokimaailma endiste ja praeguste kuulsustega, ent kõige mõistlikum on teda hetkel kõrvutada vast kaasmaalase Teemu Selännega.

Põhjus on lihtne: Selänne mängis oma karjääri esimesel NHL-i aastal samuti Winnipegis (1992/93) ning hoiab tänaseni liiga uustulnuka hooaja värava- ja punktirekordit (vastavalt 76 ja 132) enda käes. Tõsi, Selänne läks NHL-i Lainest neli aastat vanemana, 22-aastasena. Kuigi Selänne tegi NHL-is imelise karjääri, ei pääsenud ta kunagi enam ligilähedalegi oma esimese hooaja statistikale.

Winnipegi möödunudöine võit:

Laine iluvärav Detroiti vastu:


Laine paari päeva tagune kübaratrikk Dallase vastu:


Teemu Selänne esimene hooaeg NHL-is: