Nii Kanada kui Euroopa olid juba enne viimast mängu kindlustanud edasipääsu, mistõttu käis mäng sisuliselt vaid alagrupi võitja selgitamise peale. 4:1 võidu ja kindla esikoha said kanadalased - kahel korral oli nende poolelt täpne Jonathan Toews, värava said kirja ka Sidney Crosby ja Logan Couture. Euroopa meeskonna ainsa tabamuse viskas slovakk Marian Hossa.

Hoopis pingelisemaks kujunes B-alagrupi liidrite heitlus, kus vastamisi läksid Põhja-Ameerika noored ning Rootsi. Seisul 3:3 lõppenud normaalaja järel alustati kolm kolme vastu lisaaega, mis kujunes tõeliselt tempokaks ning vapustavalt põnevaks. Mõlemapoolsete võimalustega heitluses tõmbasid pikema kõrre lõpuks ameeriklased, kes Nathan MacKinnoni väravast tabelisse 4:3 võidu kirjutasid.

Normaalajal kirjutati Rootsi väravad Filip Forsbergi, Nicklas Bäckströmi ja Patrik Berglundi nimele, ameeriklaste tabamused viskasid Auston Matthews, Vincent Trocheck ja Johnny Gaudreau.

Hoolimata võidust on Põhja-Ameerika seis rabe - kui Venemaa suudab viimases mängus Soomet võita, lähevad Rootsi kõrval edasi just venelased; kui mitte, on alagrupis teine koht Põhja-Ameerika käes.

A-alagrupi viimases mängus ristavad piigid kaks juba välja langenud meeskonda, Tšehhi ja USA.

Video Põhja-Ameerika ja Rootsi põnevast mängulõpust: