Kolmapäeval kirjutas Venemaa meedia, et U18 noortekoondise mängijaid peavad juunioride MMilt eemale jääma, sest meeskonnas avastati massiline meldooniumi tarvitamine.

Venemaa jäähokiliit põhjendas täna noormängijatele meldooniumi andmist järgmiselt: "Noortele anti südameravimit arstide ettekirjutuse kohaselt, et vältida sportlastel tugeva treeningprotsessi ajal südamelihase ülekoormust."

Hokiliit kinnitas samas, et eelmise aasta sügisel, kui tuli teade, et meldoonium kantakse alates 2016. aasta 1. jaanuarist keelatud ainete nimekirja, selle ravimi kasutamine lõpetati.

Mutko rääkis Venemaa ajakirjandusele, et MMile sõitev U18 meeskond vahetatakse välja, et riske vältida, sest nad ei ole kindlad, kas sportlaste organism on puhas.

Venemaa spordiajakirjanik Slava Malamud kirjutas Twitteris, et Venemaa spordiminister oli paljastanud, et U18 hokimängijad olid meldooniumi kasutanud regulaarselt juba kaks aastat ning osad neist hakkasid seda kasutama juba 14-aastaselt.

"See on täiesti hämmastav, et spordiminister ei näe 14-aastastele massilises meldooniumi andmises midagi halba," imestab Malamud.