Hetkel on toimumas nelja riigi osavõtul peetav Channel One Cup, kus üksteiselt võtavad mõõtu Venemaa, Rootsi, Soome ja Tšehhi koondised. Turniirist ei võta osa NHL-i mängijad.

Sellest hoolimata on Euro Hockey Touri kuuluva võistluse tase kõrge ja sedavõrra üllatavam oli fakt, et venelased eile lihtsa 8:1 võidu võtsid.

Soome koondise peatreener Kari Jalonen tunnistas mängujärgselt, et oma pitseri vajutas tulemusele ja mängupildile fakt, et kümme Soome koondise mängijat kannatasid erinevate kõhuviiruste käes. Samuti tuli soomlastel pärast neljapäevast 3:0 võitu Tšehhi üle võtta ette reis Prahast Moskvasse. "Lisades siia fakti, et meie mängijad kannatasid kõhuvalude, oksendamise ja kõhulahtisuse all, siis oligi keeruline tulemust püüda," kommenteeris Jalonen.

Venemaa meedia on hakanud aga levitama muid spekulatsioone ja näiteks avaldas Sovetski Sport artikli, mille pealkirjas seisis: "Soome koondislased said enne Venemaa mängu mürgitada. Alkoholist?"

Artikli autor kirjutab, et pärast mängujärgset pressikonverentsi kuulis ta usaldusväärsetelt allikatelt, et Soome koondislaste esitust ei pärssinud mitte ainult toidumürgitus, vaid ka fakt, et kuni pool meeskonda oli reede õhtul Moskva linna peal purjutamas käinud.

Tõsi, sama autor lisab ka teksti lõppu, et kohtumise tähtsuse tõttu tundub ebatõenäoline, miks soomlased niiviisi käituma pidanuks.