Veerandfinaalides lähevad vastamisi H-grupi esimene ja neljas ning teine ja kolmas. Ka S-grupi esimene mängib neljandaga ning teine kolmandaga. Seega on kõik veerandfinaalis vastamisi minevad võistkonnad korra sel MM-il juba omavahel mänginud.

Päeva esimeses mängus (13.00) lähevad Helsingis vastamisi H-grupi teine ja kolmas ehk Venemaa ja USA. Mõlemad meeskonnad kogusid alagrupiturniiril 5 võitu ja 2 kaotust. Omavahelises mängus oli 5:3 parem Venemaa.

Päeva teises kohtumises (15.45) mängib suurüllataja Šveits Stockholmis Tšehhiga. Kui šveitslastel õnnestus võita kõik 7 kohtumist, siis tšehhid võitsid neli ning kaotasid kolm mängu. Omavahelises mängus oli Šveits parem 5:2.

Õhtu kahes viimases lahingus on üheks osapooleks kodumeeskond. H-alagrupi võitnud Soome võõrustab kell 18.30 Helsingis toimuvas mängus Slovakkiat, kellest alagrupiturniiril oldi paremad tulemusega 2:0. Soome võitis lõpuks kuus kohtumist seitsmest, Slovakkia neli.

Õhtu viimases mängus (21.15) lähevad Stockholmis vastamisi Rootsi ja Kanada. Rootsi oli alagrupi kolmas viie võidu ja kahe kaotusega, Kanada teine kuue võidu ja ühe kaotusega. Omavahelise mängu võitis Kanada 3:0.