Tõsi – nii võimsat ülekaalu teiste suhtes, nagu näiteks eelmisel hooajal, „armeeklubidel“ hetkel pole. Suure tähelepanu tõmbas endale hooaega imeliselt, 18 võiduga alustanud Jekaterinburgi Avtomobilist ja näiteks ka Kanada treeneri Bob Hartley juhendatav Omski Avangard. Aga vaatamata sellele on pühapäeval kõik fännid põnevas ootusärevuses.

Puhtalt sportlikust vaatenurgast on SKA mäng põnevam, ründavam, nö on rohkem värve. Ja vankrit veab nüüdseks juba 40-aastane Pavel Datsjuk! Imeline mängija. CSKA mängupilt on väga pragmaatiline, vastast ja ka ennast lõhkuv, silmailu eriti pole. Nagu oleks väljakul programmeeritud megarobotid, mitte elus organismid. Võib-olla sai natuke karmilt öeldud, aga niimoodi teinekord tundub. Mitte väga kauges minevikus oli ka olukordi, kus CSKA jäähalli uksed keerati enne trenni konkreetselt lukku, et jumala eest keegi ei näeks, mis imeasju seal tehakse.

Veel – mõlema meeskonna omanikud on pillutanud miljardeid rublasid ja tiimide nimekirjad on ulmeliselt suured. Peaasi, et konkurendid mõnda vajalikku meest endale ei saaks! See võimaldab, ja nii tehakse enne igat mängu, neli-viis või enamgi meest välja vahetada ja värsket verd ning puhanud jalga väljakule tuua. Näiteks SKA-l on vaid kaks meest, kes on teinud kaasa kõigis senipeetud mängudes (Datsjuk ja Nikita Gussev), aga CSKA-l mitte ühtegi. Milline luksus! Ülejäänud tiimid seda endale lubada ei saa, kaugel sellest.

Üsna suure tõenäosusega rullub pühapäeval Peterburi jäähallis lummav jäähokietendus, kus on draamat, dramaatikat, efektseid rünnakuid ja mängutempo on tappev. Ja kui eelmisel hooajal kohtusid need tiimid mingil arusaamatul põhjusel vaid kaks korda, siis sel hooajal suisa neljal korral. Ning eelolev kohtumine on võimas proloog 19. detsembril Zeniidi jalgpallistaadionil toimuvale nendevahelisele kohtumisele välistingimustes. Aga võib minna ka nii, et üks tuleb vingem kui teine ja vastupidi. Suur pidupäev on igal juhul garanteeritud.

Peterburi SKA ja Moskva CSKA kohtumine pühapäeval kell 16.50 otseülekandena TV Play Sports plussis, kommenteerivad Kaido Kadak ja Vallot Pukk.