Korvpalliliiga NBA ning teised Põhja-Ameerika suuremad spordiliigad jätsid juba kolmapäeval kavas olnud matšid ära seoses mustanahalise Jacob Blake'i tulistamisega politseiniku poolt. NBA-s oli eestvedajaks Milwaukee Bucks, mille mängijad keeldusid kohtumiseks Orlando Magicuga platsile tulemast ning seejärel jäeti lükati juba kõik kavas olnud mängud edasi. Viimaste teadete kohaselt loodavad liiga juhid hooajaga jätkata reedel.

Nüüd otsustas sama teed minna NHL. ESPN-i teatel on suurliiga otsustanud edasi lükata Eesti aja järgi ööl vastu reedet toimuma pidanud play-off matšid New York Islandersi ja Philadelphia Flyersi ning Vegas Golden Knightsi ja Vancouver Canucksi vahel. Otsus tuli pärast seda, kui NHL-i juhid ning NHL-i mängijate ühing pidasid ühise koosoleku, kus mängijad andsid mõista soovist liituda protestidega.

"Palusime ametlikult NHL-ilt lükata tänased play-off kohtumised edasi," teatas San Jose Sharksi ründaja Evander Kane. "Tunneme, et see saadab selge sõnumi, et inimõigused on spordist olulisemad."

Nüüdseks on Põhja-Ameerika suurtest spordiliigadest mängud edasi lükatud juba NBA-s, WNBA-s, MLB-s, MLS-is ja NHL-is.

USA politseinik Rusten Sheskey tulistas pühapäeval Jacob Blake'i selja tagant seitse korda. Juhtum leidis aset Wisconsini osariigis Kenosha linnas ning sellele on järgnenud uus protestide laine üle Ameerika. Rahutused on kandunud nii Portlandi, Oregoni kui Minneapolisse.

Kinnipidamise käigus korrakaitsjatele vastupanu osutanud, kuid relvastamata olnud Blake sai väga raskelt haavata ega suuda arstide sõnul selgroovigastuse tõttu tõenäoliselt enam kunagi käia.