Heade kavatsuste kokkulepe sätestab osapoolte ühise eesmärgi, milleks on rajada 2019/20 talvehooajaks Pirita spordikeskusesse uus kunstkülmutusega jääväljak. Kokkuleppe kohaselt korraldab ja finantseerib jääväljaku ehitust Tallinna linn, mille hinnanguline maksumus on 60 000 eurot. Jäähokiliit panustab projekti aga erialase oskusteabega, hangib vajaliku inventari (väljaku piirded, väravad jm) ja toetab väljaku valgustuse soetamist.

Eesti Jäähokiliidu tegevjuht Rainer Komi hindab uue jäähoki väliväljaku rajamise projekti kõrgelt. „Väliväljakute arendamine ja traditsiooni taaselustamine on Eesti hoki arengu jaoks omamoodi kahesuunaline tänav, kus juba jäähallis treenivad noored saavad mängida looduslikes tingimustes nagu jäähoki kujunemisaegadel ning need, kes käivad väljas uisutamas, leiavad tee tõsisema jäähoki harrastamise juurde jäähallis,“ selgitas Komi. „Nii öelda hoovihoki taaselustamisega toetame vabas õhus koos olemist, koos mängimist ja see on panus rahva tervisesse ja liikumisharrastustesse."

Seni Tallinna ainuke tehisjääga jäähokiväljak oli Talleksi jäästaadion, mis suleti 16 aastat tagasi. Pirita Spordikeskuse hokiväljaku rajamine on esimeseks sammuks jäähoki peamise kasvulava – hoovihoki traditsiooni taaselustamisel Tallinnas.

Ka Pirita linnaosa jaoks on tegemist olulise arenguga, kuivõrd esmakordselt on piirkonnas võimalus harrastada talve ka jäähokit. Lisaks parandab uus jääväljak märkimisväärselt võimalusi koolide kehalise kasvatuse tundide ja harrastusuisutamisega tegelemiseks.