"Me rikume rootslastel Globe'il (MM-i peaareen) peo ära!" lubab eile USA-le värava visanud Nino Niederrieter ajalehes Expressen.

Teine šveitslane, Martin Plüss lisas siiski, et neil on Rootsi koondise vastu suur austus. "Nad on läinud palju paremaks kui siis, kui me esimest korda nendega mängisime. Nad on saanud juurde maailmaklassi mängijad Sedini vendade näol, meid ei oota mingi lihtne kohtumine," sõnas Plüss.

Rootsi on Šveitsilt sel turniiril ühe "litaka" juba kätte saanud, kohe esimeses mängus, kui kaotati MM-i suurüllatajale 2:3.

"Oleme Rootsit korra võitnud, kuid neil on nüüd hoopis teine meeskond. Oleme selles mängus väga suured autsaiderid. Peame minema jääle ja lõbutsema, kõik on võimalik," sõnas ka Niederreiter.

Rootslaste keskründaja Joel Lundqvist lubab Šveitsile esimese kaotuse eest kätte maksta. "Võtame neilt finaalis revanši. Tegu on keerulise vastasega, kuid me teame nüüd, kuidas nende vastu mängida," hoiatas Lundqvist.

Šveitsi peatreener Sean Simpson turniiri kodulehel: "Rootsi on turniiri jooksul arenenud ja neil on nüüd vennad Sedinid. Kuid meie oleme samuti tugevamad kui varem. Meie riigile on finaali jõudmine suurepärane saavutus. Peame valmistuma selleks nagu alati oleme teinud ning lootma kõike paremat."