Hokikoondis, kes tänaseks kõik kohtumised kaotanud, jättis pidutsenud Maksim Ivanovi, Sergei Ivanovi, Artjom Rumjantsevi ja Sergei Novikovi kolmapäevases lahingus Rumeeniaga pingile ning Eesti kaotas kohtumise 3:6. Peatreener Dmitri Medvedev pidi viisikutes mitu ümberkorraldust tegema. Kõik patustajad mängivad värske Eesti meistri Viking-Sporti ridades. Treenerite otsusel 33-aastane Maksim Ivanov turniiril enam ei mängi.

"Intsident on kahetsusväärne ja äärmiselt tõsine! Sisuliselt keerati nulli suure hulga inimeste töö ja vaev," rääkis jäähokiliidu president Jaan Mölder Delfile. "Kaotuse Rumeeniale saab konkreetselt toimunu süüks kirjutada."

Mölder kinnitab, et juhtunuga seoses kutsub hokiliit kokku distsiplinaarkomisjoni. "Koondise saatmisega MM-ile ei ole tegemist väikese rahaga. Kellelgi kätt silitama me ei hakka!"

Eesti koondise saatus turniiril selgub laupäevases kohtumises Leedu vastu. Mölder loodab, et meeskond suudab end kokku võtta. "Loodame homme parimat. Poola vastu saime ennast juba käima, vastaste peatreener oli vahepeal infarkti äärel."

Eesti koondis kaotas tasavägise kohtumise Poolale 3:5. Enne kaotust Rumeeniale jäädi alla ka Hollandile 4:5 ning Ukrainale 1:8.