"Parim meeskond võitis. Palju on spekuleeritud eile õhtul ja täna hommikul kohtuniketöö ja muudel teemadel, aga ma leian, et meeskond, kes suudab võita kõik mängud, on selgelt parim. Müts maha kogu Soome meeskonna ees! Super töö on tehtud, aga venelased olid individuaalsete oskuste poolest niivõrd palju paremad. Neil õnnestus selleks MM-iks kokku saada parem meeskond. Soomel oli palju mehi SM-liigast ja NHL-ist saadud vaid kaks-kolm meest. Venemaa oli puhtalt KHL-i ja NHL-i väga kõvade meeste peale üles ehitatud," kommenteeris Rooba venelaste eilset 5:2 võitu Delfile ja EPL-ile.

Rooba tunnistas, et Soomele tehti võib-olla vilemeeste poolt natuke liiga, kuid sellised spekultasioonid käivad tema sõnul selle alaga lihtsalt kaasas.  

"Spordis on alati nii, et kohtunike üle vingutakse ja avaldatakse arvamust. Aga fakt on ju see, et need inimesed tulevad alati väljakule endast parimat andma. Loomulikult oli siin kaheldavaid karistusi, mida anti või jäeti andmata, mõlemal poolel ja natuke rohkem Soome prillidega vaadates võib öelda, et Soomele tehti mõnes olukorras liiga. Aga ma olen endiselt seda meelt, et mängu saatuse otsustas see, et üks meeskond oli sellel MM-il lihtsalt parem," sõnas Rooba.

Neile, kes süüdistavad venelaste treenerit Oleg Znaroki keelatud võtetes ja koondist sobitegemises, oli Roobal samuti oma sõnum: "Minuteada on reegel selline, et võib olla mikrofoniga ühenduses. Ma ei teagi, mis see ametlik versioon nüüd on. Aga sellepärast Venemaa ei võitnud ja Soome ei kaotanud, et Znarokil oli abitreeneriga ühendus. Need on lihtsalt intriigid, mis alati pärast selliseid mänge üles tõusevad. Ma leian, et pigem võiks energia panna mõlema meeskonna kiitmisele suurepärase turniiri eest."

Rooba vaatas mängu kodust. Täna hommikul oi tal juba Bluesiga treening.

"Vaatasin kodust, kuna mäng oli hiline ja täna hommikul juba trenn. Ma ei olnud otseselt kummagi poolt. Soome on mulle riigina südamelähedasem ja Venemaa hokit olen ma fännanud juba aastaid. Nautisin lihtsalt ilusat hokit ja elamust, mis ma mängust sain. Olen rahul, et oli ikkagi 50 minutit väga põnevat mängu - oli intriige, karistusi, väikest rüselust ja sõnelust, nagu tõelise hoki juurde käib. Väga MM-i finaali vääriline mäng," ütles ta ning lisas, et väga pettunud polnud ka soomlastest tiimikaaslased.

"Ei ütleks, et teistelgi pea norus oleks olnud. Soomes mõistavad kõik, et tegelikult oli see hõbe nii-öelda võidetud, kui arvestada nende koosseisu ja seda, et mängud ei hakanud neil kuidagi rulluma. Kogu alagrupiturniir oli neil suuri raskusi ka nõrgemate meeskondadega. Selles mõttes suutsid nad teha suure arenguhüppe ja näidata väga-väga head hokit."