Soome ajakirjandus kirjutas täna, et meistriliigas viimasel kohal asuval Espoo Bluesil on rahalised raskused, kuid Rooba arvates ei ole see meeskonna madalseisu põhjuseks.

"Minule on küll kõik palgad välja makstud. Selles mõttes on kõik korras. Eks meil oli ka algusest peale teada, et meeskonnal rahadega lihtne seis ei ole. Mingi kaudne mõju sellel kindlasti on, aga ei saa öelda, et sellest on hetkeseis tingitud," sõnas 22-aastane Rooba Delfile ja Eesti Päevalehele.

Blues kaotas kolmapäeval liigaliider Tampere Tapparale 0:1 ning eile 2.-3. kohta jagavale HIFK-ile 2:5. Rooba kolmapäeval mängu ei pääsenud ning käis eile jääl vaid neli minutit.

"Juba mitu nädalat pole mänginud. Alles eile natuke sain. Treener otsustab koosseisu ning juba 6-7 mängu on selline olnud tema otsus. Ma olen küll püüdnud kõike teha, et tema otsust mõjutada ja koosseisu pääseda, aga... Raske öelda, mis treeneri peas toimub. Kohati on küll tunne, et tehakse natuke liiga, aga lõppkokkuvõttes on asi kinni endas, kas mängid või mitte," selgitas Eesti koondislane.

Rooba tunnistab, et järgmisel nädalal Tondiraba jäähallis algav olümpia valikturniir tuleb tema jaoks väga õigel ajal. "Kuna ma pole saanud siin väga mängida, siis on nüüd võimalus koondises mängida ja natuke mängukindlust koguda. Väga tore on koondise juures olla," sõnas Rooba.

Kui koondis alustab ühistreeningutega esmaspäeval, siis Rooba liitub meeskonnaga kolmapäeval, sest teisipäeval on Bluesil kodujääl Meistrite liiga 1/8-finaali mäng rootslaste Jönköpingi HV71 vastu.

Eesti koondis kohtub 5. novembril algaval 2018. aasta taliolümpiamängude eelvalikturniiril Iisraeli, Bulgaaria ja Mehhikoga.