Politsei toimiku järgi leidis vahejuhtum aset möödunud neljapäeval, kui naabri sõnul oli ta koos Pavelichiga kalastamas ning endine tippsportlane talle ootamatult metalltoruga kallale tungis. Rünnaku põhjuseks oli asjaolu, et naaber avas hokitähe loata tema õlle.

Toimikus pärineva informatsiooni põhjal oli ohvril Pavelichi rünnaku tagajärjel kaks murtud roiet, vigastatud vasak neer ja mõranenud selgroolüli. Minnesota osariigi kohtunik andis käsu Pavelichi peal viia läbi vaimse tervise hindamine.

Pavelichist sai USA sangar 1980. aasta Lake Placidi olümpiamängudel, kus ta aitas koondise olümpiavõitjaks. Ta andis kaks tulemuslikku söötu mälestusväärses 4:3 võidumängus Nõukogude Liidu üle, mis kindlustas USA hokikoondisele ajaloo teise olümpiatiitli, kusjuures viimane sööt oli Mike Eruzione võiduväravale.

Oma karjääri jooksul mängis ta seitse hooaega NHL-is, neist viis New York Rangersi ridades. 2009. aastal nimetati ta Rangersi 100 kõigi aegade parima mängija hulka, saades edetabelis 83. koha.

Viimased aastad on Pavelichi jaoks möödunud raskelt. 2012. kaotas ta oma naise õnnetuses. Kaks aastat hiljem müüs ta Lake Placidi kuldmedali 250 000 USA dollari eest maha, et rahaliselt oma tütart toetada.