Pittsburghis mängivad meie põhjanaabritest Olli Määttä ja Jussi Jokinen, Minnesotas Mikko Koivu, Mikael Granlund ja Erik Haula, kuid ajaleht Iltasanomat spekuleerib, et reaalsuses võib neist lennupileti Minskisse võtta vaid üks.

Granlundil on seljataga pikk hooaeg ning lisaks sai ta veel aprillis peapõrutuse, mistõttu ei pruugi klubi tema MM-ile reisimisest väga vaimustatud olla. Sama kehtib Koivu kohta, kes oli talvel pikalt väljas hüppeliigesevigastusega.

Soomlased tahaksid Valgevenesse väga appi NHL-i play-off'is 13 mänguga seitse väravat visanud 31-aastast Jokineni, keda hoiab aga tagasi peagi lõppev leping ning läbirääkimised selle pikendamise osas.

Penguinsi noorele kaitsemängijale Olli Määttääle võib samuti takistuseks saada pikk ja väsitav hooaeg. Mees olnud põhihooaja lõpu poole eriti räsitud olemisega ning kuigi ta tegi play-off'ides päris hea partii, oleks klubi vaatevinklist parem, kui ta oma akusid juba järgmiseks aastaks laadima hakkaks.

Ainsana oleks sellest viisikust MM-ile tulemas 23-aastane Halua, kes Ilta-Sanomatele teadaolevalt on varemgi avaldanud soovi just Minksis oma koondisedebüüdi teha.

Soomlased said eile MM-il esimese võidu, kui 4:0 alistati Saksamaa. Avamängus tuli neil tunnistada lätlaste 3:2 paremust, järgmisena kaotati Venemaale 2:4.