Nii ongi mitmete mängijatega viimastel aastatel juhtunud. Kolme päeva tagune traagiline näide on Todd Ewen, kes mängis NHL-is aastatel 1986 - 1997. Ta võttis endalt elu tulirelvaga, kirjutab The Huffington Post.

Ewen oli mängijakarjääri ajal "politseinik" ehk maakeeli öeldes kakleja, hüüdnimega "Loom". Just niinimetatud kaklejad ongi vabasurma läinud. Alates 2011. aastast on traagilisi näiteid vähemalt neli (Derek Boogaard, Rick Rypien, Wade Belak, Todd Ewen). Boogard ja Rypien sooritasid enesetapu enne 30. eluaastat, mõlemal avastati lahkamisel degeneratiivne ajukahjustus CTE. Siit tekibki küsimus, kas hokimeeskondade "politseinikud" langevad ametialaste ülesannete ohvriks ja see peaks olema hoiatav signaal NHL-i juhtidele. Midagi tuleb muuta.

Liiga komissar Gary Bettman enesetappude ja CTE vahel otsest sidet ei näe. "Meditsiiniteaduse vaatenurgast ei ole ühtegi tõendit, et üks peaks tingimata viima teiseni. Jah, on olemas palju teooriaid, kuid inimesed, kes sedasorti juhtumeid uurivad on seisukohal, et kakluste, CTE ja enesetappude vahel korrelatsioon ehk statistiline sõltuvus puudub."

Mitmed väljaanded on Bettmani probleemi eitamise eest kõvasti kritiseerinud ja võrrelnud NHL-i juhtfiguuri kliimamuutuste mahasalgajaga.