Portaali andmetel avastati esimestena viirus Valgevenest koju naasnud soomlastel Valtteri Hietanenil, Joonas Hurril, Sami Jekunenil ja Timo Hiltunenil, kellele tehti test Helsingi lennujaamas 13. aprillil. Hiljem selgus, et viirus on veel tuvastatud esindusmeeskonda kuuluvatel Nikita Bastrõkinil ja Viktor Moisenkol.

Väidetavalt on enim levinud viirus aga duubelmeeskonna ja noorte seas. Koguni 17 noort on kohaliku meedia teatel nakatunud koroonasse. Viimaste andmete kohaselt on kõik noormängijad pandud karantiini.

Jäähokiklubi ise pole puhangu osas kommentaare jaganud.

Nädala keskel teatas Venemaa uudisteagentuuri RIA Novosti, et ka Valgevene presidendi Aljaksandr Lukašenka jäähoki amatöörmeeskonna liikmel on tuvastatud koroonaviirus. "Dmitri Meleško viidi kopsupõletiku kahtlustusega haiglasse, kus tal aga avastati koroonaviirus," sõnas Lukašenka pressiesindaja Natalja Eismont. "Dmitri jäi haigeks nädal pärast jäähoki amatööride meistrivõistluste lõppu, kui kogu meeskond oli juba puhkusel."

Eismonti sõnul tiimikaaslaste, sealhulgas Lukašenka osas, ühtegi erimeedet kasutusele ei võeta. "President ei ole ning ka ei lähe isolatsiooni. Presidendi meeskonnale ühtegi piirangut veel seatud pole ning seda ka ei tehta. Pärast puhkuse lõppu naaseb klubi treeningutele."

Teatavasti pole Lukašenka erinevalt teistest riikidest Valgevenes pandeemia tõttu laiemaid liikumispiiranguid kehtestanud. Kui mujal maailmas sporditegevus seisab, siis Valgevenes jätkuvad näiteks jalgpalli meistrivõistlused täies hoos. Veel aprilli alguses selgitati välja ka riigi parim jäähokiklubi. Neman Grodno laeks jäi tänavu poolfinaal.

Ametlike andmete kohaselt on Valgevenes tuvastatud 8022 koroonaviirusesse nakatunut, kellest 938 on nüüdseks paranenud. Viiruse tõttu on elu jätnud 60 inimest.